Předmětové komise
Projektový den na GVM v němčině
Několik studentek tříd 1. C a 3. C se rozhodlo během projektové výuky ve středu 31. 1. 2018 připravit tradiční bavorskou pomazánku „obazda“ a nabídnou ji k ochutnání návštěvníkům Odpoledne otevřených dveří. Studentky recept přeložily a návštevníci si jej mohli odnést domů. Pro ty z vás, kteří jste v tento den naši školu nenavštívili, uvádíme recept v tomto článku. Vyzkoušejte, stojí to za to. Dobrou chuť.
Miriam Ševčíková
Tradiční neodolatelná bavorská pomazánka Obazda
- 2 ½ vyzrálého sýru Camembert (tj. zhruba 125 g)
- 1 sýr Philadelphia (125 g)
- 75 g másla
- trochu mléka či piva
- sladká mletá paprika
- špetka soli a pepře
- drcený kmín
- 1 malá cibulka
Postup:
- Camembert nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy.
- Dále přidáme sýr Philadelphia a změklé máslo.
- Všechno rukou promícháme a vytvoříme hmotu, můžeme si pomoci ručním mixérem. Abychom vytvořili krémovou pěnu, přidáme trochu mléka.
- Přisypeme mletou papriku podle chuti. Pomazánka by se měla zbarvit do růžova.
- Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli.