Projektový den na GVM v němčině

obazdaNěkolik studentek tříd 1. C a 3. C se rozhodlo během projektové výuky ve středu 31. 1. 2018 připravit tradiční bavorskou pomazánku „obazda“ a nabídnou ji k ochutnání návštěvníkům Odpoledne otevřených dveří. Studentky recept přeložily a návštevníci si jej mohli odnést domů. Pro ty z vás, kteří jste v tento den naši školu nenavštívili, uvádíme recept v tomto článku. Vyzkoušejte, stojí to za to. Dobrou chuť.

 Miriam Ševčíková

Tradiční neodolatelná bavorská pomazánka Obazda

  • 2 ½ vyzrálého sýru Camembert (tj. zhruba 125 g)
  • 1 sýr Philadelphia (125 g)
  • 75 g másla
  • trochu mléka či piva
  • sladká mletá paprika
  • špetka soli a pepře
  • drcený kmín
  • 1 malá cibulka

Postup:

  1. Camembert nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy.
  2. Dále přidáme sýr Philadelphia a změklé máslo.
  3. Všechno rukou promícháme a vytvoříme hmotu, můžeme si pomoci ručním mixérem. Abychom vytvořili krémovou pěnu, přidáme trochu mléka.
  4. Přisypeme mletou papriku podle chuti. Pomazánka by se měla zbarvit do růžova.
  5. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli.

Zřizovatel organizace

Zřizovatel organizaceSeparatorFinanční podporaPodpořil
Nahoru